معرّفی کالای D-Panthenol

معرّفی کالای D-Panthenol


مترادف‌ها: Dexpanthenol و D-Pantothenyl Alcohol و Provitamin B5
CAS : 81-13-0
فرمول مولکولی: C9H19NO4
جرم مولی: 205.25 g/mol

ساختار مولکولی:

D-Panthenol
صنعت آرایشی و بهداشتی مملوّ از مواد مرطوب‌کننده در محصولات مراقبت از پوست، مو و مراقبت شخصی است. مرطوب‌کننده‌ها نقشی کلیدی در بسیاری از محصولات آرایشی دارند.
Panthenol مادّه‌ای شیمیایی است که از ویتامین B5 یا پانتوتنیک اسید مشتق شده‌ است. این تبدیل شیمیایی به طور طبیعی در بدن ما رخ می‌دهد و همچنین در گیاهان و حیوانات نیز یافت می‌شود. پانتنول پیش‌ساز Vitamin B5 یا اسید پانتوتنیک است، برای همین از آن به عنوانProvitamin B5 نیز یاد می‌شود.

پانتنول دارای 2 آنانتیومر (مولکول‌های کایرال) است:
• D-Panthenol or Dexpanthenol
• L-Panthenol

D-Panthenol از نظر بیولوژیکی فعال‌تر است، با این حال هر دو شکل دارای خاصیّت مرطوب‌کنندگی هستند. با توجّه به این واقعیّت که فقط D-Panthenol به ویتامین B5 تبدیل می‌شود و نهL-Panthenol ، کالای DL-Panthenol که مخلوط راسمیک D و L پنتانول است تنها نیمی از فعّالیّت فیزیولوژیکی D-Panthenol را دارد.

دی-پنتانول به دلیل خاصیّت مرطوب‌کنندگی، به طور فزاینده‌ای در محصولات مراقبت از پوست، مو و آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. این مادّه عملکرد مناسبی در کنار سایر جاذب‌الرطوبه‌ها ازجمله گلیسیرین و هیالورونیک اسید دارد و به همین دلیل به داشتن موهای نرم و براق کمک می‌کند، چین و چروک‌ها و خطوط ریز پوست را بهبود می‌بخشد و به طور کلّی باعث تغذیه و رطوبت کافی پوست می‌شود.

با توجه به مزایای زیاد کالای دی-پنتانول، شاهد مصرف روز‌افزون این مادّه در محصولات شوینده، آرایشی و بهداشتی هستیم.

دی-پنتانول علاوه بر خاصیّت مرطوب‌کنندگی، در ترمیم زخم و بافت‌های آسیب‌دیده نیز مفید است. این مادّه به عنوان یک سد محافظ روی سطح پوست عمل می‌کند و مانع ازدست‌رفتن رطوبت می‌شود.

– مزایای استفاده از D-Panthenol در محصولات مراقبت از پوست:

  • پانتنول به ویژه D-Panthenol به دلیل ساختار شیمیایی آن در مقایسه با ویتامین B5 برای پوست مفیدتر است.

– خواص دی-پنتانول در محصولات مراقبت از مو به شرح زیر هستند:

1- رطوبت‌رسانی به پوست
دی‌پانتنول خاصیت مرطوب‌کنندگی برای پوست دارد، بنابراین برای جلوگیری از خشکی پوست مفید است. دی‌پنتانول آب‌دوست بوده و به همین دلیل مولکول‌های آب را جذب‌کرده و به حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند. با ایجاد یک لایه محافظ روی پوست رطوبت آن را حفظ می‌کند، بنابراین به تغذیه پوست و مرطوب ماندن آن کمک می‌کند.

2- جلوگیری از تبخیر نامحسوس آب از سطح پوست
دو نوع تبخیر آب از سطح پوست وجود‌دارد، یکی به صورت محسوس بوده که ناشی از غدد مولّد بدن است و به صورت عرق نمایان می‌شود، دیگری تبخیر آب به صورت نامحسوس است که اتلاف آن با چشم غیر مسلّح قابل مشاهده نیست، این نوع تبخیر را Trans-Epidermal Water Loss یا به اختصار TEWL گویند.
با توجه به توضیح بالا و همچنین در نظر داشتن ماهیّت دی‌پانتنول می‌توان اینطور گفت که استفاده از آن در محصولات مراقبت از پوست، هم موجب رطوبت‌رسانی بهتر شده و همچنین بواسطه خاصیت جاذب‌الرطوبه بودن، کمک می‌کند تا رطوبت برای مدّت زمان طولانی‌تری روی پوست بماند، بعبارت دیگر باعث جلوگیری از تبخیر نامحسوس آب از سطح پوست می‌شود.

3- التیام زخم و ترمیم سلول‌های پوستی آسیب دیده
پوست ما روزانه در معرض انواع آلودگی‌هاست و همچنین به واسطه موقعیّت جغرافیایی کشور ایران، در معرض تابش شدید اشعه ماورا بنفش خورشید قرار دارد، آثار مخرّب این تابش شدید در بلندمدت به صورت خشکی، التهاب و خارش پوست نمایان می‌شود.

در سال‌های اخیر، دی‌پنتانول بعنوان مادّه‎ای ترمیم‌کننده و التیام‌بخش معرّفی شده‌است که می‌تواند در بهبود قرمزی پوست و همچنین التهابات ناشی از اصلاح صورت و بدن، اگزما، آفتاب‌سوختگی، بریدگی‌های سطحی و زخم‌های کوچک ناشی از گزش حشرات مفید باشد.

4- کاهش چین و چروک
دی‌پنتانول از طریق آبرسانی باعث نرمی و لطافت پوست شده، چین و چروک را تا حدی کاهش می‌دهد. بعلاوه می‌توان آن را به عنوان غذایی سازگار برای پوست تعریف کرد که باعث افزایش تولید الاستین و کلاژن شده و عملاً به داشتن پوستی صاف و یکدست کمک می‌کند.

– مزایای استفاده از D-Panthenol در محصولات مراقبت از مو
پانتنول یا پانتوتنول به عنوان آنالوگ الکلی پانتوتنیک اسید (ویتامینB5 ) شناخته شده‌است. این ترکیب، در دمای محیط به صورت مایعی چسبناک و شفّاف می‌باشد. دی-پنتانول خواص تغذیه کننده و مرطوب کننده دارد و به همین دلیل است که در محصولات اصلی مراقبت از مو مانند شامپو، نرم‌کننده، سرم‌های مرطوب‌کننده و … استفاده می‌شود.

– مزایای دی-پنتانول برای مو به شرح زیر است:
1- ویژگی مرطوب‌کنندگی D-Panthenol خاصیت ارتجاعی تارهای مو را بهبود داده، باعث استحکام بیشتر شده، از شکسته شدن و ریزش موها جلوگیری می‌کند.
2- این ماده به عنوان یک جاذب‌الرطوبه، جلوه‌ای نرم و ابریشمی به موها می‌بخشد.
3- دی-پنتانول موجود در محصولات مراقبت از مو، سلامت کلّی پوست سر و موها را بهبود می‌بخشد و آن را سالم و درخشان می‌کند، همچنین از تارهای مو در برابر آلودگی محیطی محافظت می‌کند.
4- این ماده با ایجاد یک لایه محافظ نازک روی سطح تارهای مو، به درخشان و براق شدن موها کمک می‌کند.

مزایای استفاده از D-Panthenol در محصولات مراقبت از ناخن:
ناخن‌ها اساساً از کراتین که یک پروتئین درشت مولکول در مو و پوست است، تشکیل شده‌اند. دی-پنتانول به لحاظ ماهیّت، در ساختار ناخن عملکرد مطلوبی داشته و در محصولاتی همچون براق‌کننده‌ها و تقویت‌‌کننده‌های ناخن، کرم‌های دست و روغن کوتیکول استفاده می‌شود.

اخیراً مطالعات نشان داده‌ است که استفاده از دی-پنتانول به واسطه ایجاد رطوبت کافی، باعث افزایش استحکام و انعطاف ناخن‌ها شده و احتمال شکستن آن را کاهش می‌دهد.

شرکت ایران‌پاساد، به عنوان تأمین‌کننده مستقیم کالای D-Panthenol در زمینه شوینده، آرایشی و بهداشتی بوده و مفتخر است که نیاز مشتریان محترم را پوشش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست